Minimalna temperatura, maksymalna moc

Nie od dziś wiadomo, że warunki do przechowywania produktów spożywczych to strategiczny punkt w gastronomii. Niskie temperatury są bardzo istotne do zachowania bezpiecznych i higienicznych warunków magazynowania mięsa, warzyw, owoców czy nawet gotowych dań. Dlatego w podstawowym wyposażeniu nie może zabraknąć szafy chłodniczej!

Restauracje, bary, szeroko pojęte punkty gastronomiczne najczęściej kojarzą się z urządzeniami o wysokiej temperaturze – piecami, kuchniami, palnikami. Jednak profesjonaliści doskonale wiedzą, że ważne jest to, czego na pierwszy rzut oka nie widać, czyli chłodnia. Urządzenia chłodnicze takie jak szafy chłodnicze czy chłodniczo-mroźnicze odgrywają bardzo ważną rolę!

Logistyka

Chłodnie wyposażone w wysokiej jakości sprzęt chłodniczy pozwalają na lepszą organizację i zarządzanie zasobami w lokalu gastronomicznym. Żywność może być dłużej przechowywana, z zachowaniem wszelkich warunków sanitarnych. Dzięki temu łatwiej jest planować menu na kolejne dni, bez konieczności wyrzucania produktów spożywczych. Szafy chłodnicze występują w różnych konfiguracjach. Ich pojemność waha się od 300 do 1300l. W zależności od wielkości Twojego zaplecza, jak i ilości gości, która Cię odwiedza, możesz z łatwością dopasować szafę chłodniczą, która pozwoli Ci na przechowywanie odpowiedniej ilości żywności. Martwisz się o koszty? Takie szafy chłodnicze potrafią sporo kosztować. Na szczęście jest alternatywa – outlet z profesjonalnym sprzętem gastronomicznym, gdzie możesz nabyć tanią, używaną szafę chłodniczą wysokiej jakości. Dzięki temu podwójnie oszczędzasz – po pierwsze na zakupie używanej, ale taniej szafy chłodniczej, która kosztuje mniej niż ta oryginalnie zapakowanej przez producenta. Po drugie, sam sposób przechowywania żywności w szafach chłodniczych generuje oszczędności, ponieważ nie marnujesz artykułów spożywczych.

Bezpieczeństwo

Produkty spożywcze mają to do siebie, że są dobre, kiedy są świeże. Niestety w zależności od warunków przechowywania mogą szybciej się psuć i ostatecznie lądują w koszu na odpady. Niektórych rezultatów procesów psucia produktów możesz w pierwszej chwili nie zauważyć, a odczuje je Twój Klient. Wyobraź sobie, jaka fala negatywnych opinii wyleje się w Internecie, jeśli jeden z Twoich gości się otruje. Jako doświadczony profesjonalista doskonale wiesz, że bezpieczeństwo Twoich Klientów jest najważniejsze. Dlatego tym bardziej powinieneś zadbać o doskonałej jakości sprzęt chłodniczy, który da Tobie pewność, że produkty w nim przechowywane zachowują dłużej świeżość. Zastanawiasz się pewnie, czy może nie lepiej zainwestować w o wiele droższe oryginalne szafy chłodnicze. Możesz oczywiście zdecydować się na taki krok, ale czy warto przepłacać? W Gastro-Outlet masz możliwość kupienia bardzo dobrych tanich, używanych szaf chłodniczych, które były wykorzystywane do zdjęć czy podczas imprez targowych jako sprzęt pokazowy.

Tanie i dobre

Profesjonalny sprzęt gastronomiczny jest naprawdę konieczny w restauracjach, barach czy stołówkach. Są to urządzenia, które pozwolą Ci na spełnienie wszelkich wymaganych warunków, niezbędnych do prowadzenia tego typu działalności. Przede wszystkim, cechują się odpowiednią mocą, wydajnością czy pojemnością. Tańszy sprzęt, ale dla amatorów, wbrew pozorom mniej kosztuje na początku. Jednak musisz się liczyć, że szybko się zużyje, ponieważ nie będzie w stanie sprostać wymaganiom, typowym dla punktów gastronomicznych. Dlatego złotym środkiem są tanie, używane szafy chłodnicze, dostępne w Gastro-Outlet. Masz pewność co do jakości asortymentu, efektów jakie osiągniesz i niskiej ceny.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz